Siirry pääsisältöön

Uusia hahmoja ja ihmetystä

Nyt, kun on tullut hieman kertoiltua taustoja itsestäni näin alkuun, niin on kai hyvä jatkaa tästä sitten eteenpäin kirjoittamisen tiellä.

Olen saanut nyt lähipäivinä suunnattomasti ihmetellä sitä, miten ihmiset yllättyvät siitä, kun kerron heille kirjoittavani ja lukevani paljon. En ole ehkä musikaalisesti tai liikunnallisesti lahjakas, enkä osaa piirtää, mutta kirjoittaminen sujuu kuin tanssi. Tästä tiedosta pari uutta tuttavuutta yllättyi ja kehuivat kovin minua. Hämmennyksen saattoi nähdä hetken naamastani, ennen kuin se muuttui ujoksi hymyksi. Pyrin tosin aina sanomaan tai huomauttamaan, että mitään en ole vielä julkaissut, mutta suurena haaveena se silti on elämässäni, että uskaltaisi ottaa sen askeleen.


Nyt, kun työssäoppiminenkin on menossa parhaillaan, ei ole ollut oikein jaksamusta rustailla mitään suurempaa tekstiä. Inspiraatio on ollut hukassa ja väsymys on vienyt myös mehuja.
Tästä huolimatta, olen saanut kuitenkin hahmosuunnittelua aikaan.

Hahmosuunnittelu on siinä mielessä mieluista minulle, kun saa vain heitellä ideoita paperille tai mielessään pohtia sopisiko millainen luonne tai vaikka ruskeat silmät hahmolle.
Parasta on myös se, miten itse näkee omien hahmojensa kehityksen tarinoissa. Olen itse päässyt näkemään nämä hahmokehitykset enemmän roolipelien yhteydessä, mutta ei se sitä fiilistä silti latista.
Muistan vieläkin ensimmäisen roolipelihahmoni Subarun*, jonka loin vuonna 2014, saan vieläkin siitä alkuperäisestä ideasta kylmiä väreitä. Nykyään hahmokehityksen myötä tämä peuralainen* on paljon parempi ja nykyinen luonne sopii hahmoon paljon paremmin. Näin monessa vuodessa hahmokin kerkeää saada jo ikää mikä näkyy sitten hahmodesignissa parhaiten.

Mutta tosiaan uusimpina hahmoina suunnittelun alla on ollut urheilulukiota käyvä poika, joka rakastaa salibandyn pelaamista ja mystinen vampyyripoika. Kummatkin hahmot tulevat sijoittumaan roolipeleihin. (Kyllä jälleen uusia suunnitteilla!)
Tulen itse aika jäljessä näiden vampyyrien suhteen, tämä kyseinen hahmo on ensimmäiseni. Jotenkin tuntuu, että nykyään on niin paljon tarinoita vampyyreista ja ne kaikki tuntuvat olevan aika samankaltaisia, joten yritän saada oman hahmoni mahdollisimman paljon pois niistä stereotypioista. Esimerkiksi punaisten silmien sijaan hahmollani on valkoiset silmät/erittäin vaaleat harmaat.

Vampyyrin ja hänen partnerinsa roolipeliin sopii hyvin Apulannan Pahempi toistaan -kappale. Kertoo hyvin paljon millainen heidän suhteensa on ja muutenkin avaa hieman roolipelin juonta.

Hahmosuunnittelussa on minun puoleltani yksi miinuspuoli; piirtotaidon puuttuminen. Haluaisin jakaa edes jotain esimerkkikuvia hahmoistani, mutta koska piirtotaitoni on täysi 0 on sitä turhaa edes yrittää. Netistä voi toki etsiä reffikuvia, mutta en jotenkin osaa välillä tyytyä niihin.
Sen takia pitää koettaa aina vain selittää tarkasti tietoja hahmon kasvojen piirteistä tai ylipäätään designista. Joskus se turhauttaa.

Täällä siis aivoriihet jatkuvat voinnin ja fiiliksen mukaan näiden uusien hahmojen parissa.

Kiitos, jos vilkaisit, nähdään seuraavalla sivulla.

Terkuin,
Kirjoittajasielu T A E K


*Subarusta löytyy kuvia Roolipelimaailmat- sivulta!
*Peuralainen on minun ja roolipelikaverini keksimä termi fauni/satyyrihahmoille, joiden eläimelliset piirteet pohjautuvat peuroihin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nemesiksen ensimmäiset hahmoluonnokset!

Olen onneni kukkuloilla, koska mulla on niin ihania ystäviä ja rakkaita! Otin nimittäin vastaan ensimmäiset hahmoluonnokset osasta Nemesiksen hahmoista! Kuvissa on siis Caelum, Rivae ja Daato (ei ollenkaan mun lempparipojat koko tarinasta köh*). Kaikkien hahmojen piirtämisestä suuri kiitos ja kunnioitus menee mun rakkaimmalle @Dartzu lle! ❤ Tällaiset ihanat "fanitaiteet" saa todellakin pitämään riman korkealla kirjoittamisen suhteen! Kertokaa toki mitä mieltä olette näistä kavereista. Jään innolla odottamaan. Kiitos, jos vilkaisit. Nähdään seuraavalla sivulla! Terkuin, Kirjoittajasielu T A E K

Jäähy kirjoittamisesta

Aika on taas vierähtäny niin nopeasti, että onkin sopiva hetki päivittää tännekin mitä kuuluu! Viimeisin päivitys oli siltä ajalta, kun sain Nemesiksen luettua läpi. Siitähän lähettiinkin sitten vauhdilla kohti suurempia editointeja. Onneksi mulla on mun oma takapiru, joka lahjoitti ihan uuden vihkon seuraavia editointisuunnitelmia varten. Nykyinen muistivihko alkaa olla melko täynnä ja siihen pitäisi mahtua vielä Nemesiksen esiosan suunnitelmat. Mutta sitten niihin jännempiin uutisiin!  En tiedä kelle tää nyt on enää yllätys, mutta kerronpahan nyt kuitenkin, että Nemesis lähti tämän kuun alussa esilukijoiden hellään huomaan! Siis ai että miten jännittävää! Oon saanut jo yhden kokonaisen palautteen ja sekä palautteen viidestä ensimmäisestä luvusta. Eli vielä on odotettava loppuja kommentteja, mutta siitä huolimatta en ole voinut olla täysin rentona. Olen koettanut jo miettiä mitä korjauksia Nemesis tulee tulevaisuudessa vielä tarvitsemaan ja aivosolut on kyllä saanu kovaa kyytiä sen vu

Kaksi projektia, yksi maailma ja yksi kirjoittaja

Joulukuu tuli nopeammin, ku osasin taaskaan odottaa. Lunta ei näy, mutta kylmä on. Kohta tää vuosi onkin sit paketissa! Joulukuu yllätti myös sillä, että sain viimein itseni aloittamaan Untoldin kirjoittamisen! On tuntunut nostalgiselta kuin palata kirjoittamaan Nemesistä, mutta vain kauan ennen sen käsikirjoituksen tapahtumia. Onhan kyseessä sen käsikirjoituksen esiosa. Hahmot eroaa Nemesiksestä, mutta siitä huolimatta oon ihan hypeissä. Tosin kirjoittaminen on vaatinut kahvin sijasta tällä kertaa kokista - toivottavasti tästä ei kehity mitään addiktiota, pitäkää tekin sormet ristissä ettei niin tapahdu! Tuntuu myös oudolta kirjoittaa pitkästä aikaa valkeille sivuille, totuin kirjottamaan mustille Nemesiksen kanssa. Untoldin lisäksi olen saanut viimein kaikkien esilukijoiden palautteet Nemesiksestä ja tunnen tästä niin montaa tunnetta samaan aikaan. Oon ollu iloinen, surullinen, ahdistunut ja sit inspiroitunut. Niin paljon tunteita herätti varsinkin viimeinen palaute, joka oli 3 sivua