Siirry pääsisältöön

BL, Yaoi, LGBT you name it

Tässä postauksessa kerron siitä, mitä kirjoitan myös kaiken fantasian lisäksi. Tosin olen maininnut tämän Roolipelimaailmat -sivulla, mutta halusin tehdä tästä vielä ihan oman postauksen. Nimittäin rakkaudestani homotarinoihin ja niiden kirjoittamiseen!

Näissä tarinoissa, joita kirjoitan, suurin osa on roolipelien muodossa, mutta yksi oma tarinani (Meripihka) käsittelee poikarakkautta fantasiaripauksella.  Halusin luoda jotain kaunista kahden hahmon välille, jotain mikä saa lukijan toivomaan sydämensä pohjasta, ettei toinen jätä tai lähde. Haluan luoda erityisen tarinan maailmasta, jossa ei ole omituista se, että kaksi miestä tai kaksi naista ovat pari. Siinä ei ole mitään outoa heidän maailmassaan.

Kauheinta ja kliseisintä mitä näissä tarinoissa voi tehdä - ja mitä yleensä tehdäänkin - on toisen päähenkilön tappaminen. Tätä jos mitä, minä en vain voi ymmärtää. Miksei nämä tarinat voi loppua hyvin? Onneksi satun tietämään myös tarinoita, jotka päättyvät hyvin, eikä ketään tapeta. That's much better folks. Alla onkin pari suosittelemaani kirjaa ja tarinaa jotka sisältävät poikarakkautta. Suosittelen lämpimästi lukemaan varsinkin jos tämmöiset harvinaiset aiheet kiinnostaa, tai vaikka ei kiinnostaisikaan.

Kuva © T A E K
Uma Karma - Kaiken se Kestää 
Tätä tarinaa, jos mitä jaksan aina rakastaa! Vaikka sen lukisi kuinka moneen kertaan tahansa, en kyllästy siihen. Kaiken se Kestää on julkaistu omakustanteisesti vuonna 2009 ja sen on kirjoittanut Uma Karma.

Hyvin kaunis teos siitä, miten kaikki alkaa yhdestä kesämökkireissusta ja miten tunteet alkavat sen jälkeen kuumetakkaan. Kivikkoisia polkuja riittää ja perus teiniangstia, oman itsensä löytämisestä puhumattakaan. Tämä tarina saa sydämen jyskyttämään rinnassa sekä jännityksestä, että tunnekuohuista. Kaiken se kestää oli ensimmäinen lukemani tarina, joka kulminoi sisäänsä kahden pojan välisen rakkauden ja kauniisti sen se myös tekeekin.


Kuva © T A E K

Sally Green - Half Bad -kirjasarja
Half Bad ei käsittele ainoastaan LGBT aihetta. Sillä on tarjota lukijalleen myös paljon muuta.
Taikuutta, mystisyyttä ja raakaa puolta elämässä selviytymisestä. Olen kuullut, että tämä kirjasarja jakaa mielipiteitä, mutta haluan itse kertoa, että minä kuulun niihin, jotka pitivät ja rakastivat tätä kokonaisuutta. En tietenkään aio paljastaa loppuratkaisua. Hys hys.

Sally Green on osannut kirjoittaa hyvin monipuolisesti tähän tarinaan kaikki jännittävät juonenkäänteensä ja miten asiat kulminoituvat loppua kohden hyvinkin jännäksi.

Haluaisin joskus omistaa tämän kirjasarjan myös englanniksi. 

Kuva © T A E K


S.A. Keränen - Symbioosi
Uusinpana tulokkaana BL -aihetta käsittelevään hyllyyni on ilmaantunut S.A. Keräsen omakustannekirja Symbioosi.
Fantasiatwistillä höystetty tarina poikarakkaudesta parhaimmillaan!

Tarina on juonenkäänteiltään aivan ihastuttava. Miten pääsemme kirjakaupassa työskentelevän Luken mieleen ja miten tämän elämä tulee muuttumaan erään kolleegan myötä.

Tämä kirja jaksoi pitää minut kyllä tiiviisti tekstin lukemisen kimpussa ja odotankin innolla S.A. Keräsen seuraavaa tarinaa, joka tulee olemaan englanniksi tällä kertaa!Harmittamaan on jäänyt se, miten paljon näitä kirjailijoita on, jotka aloittavat omakustanteisesti tämmöiset tarinat. Haluaisin itse julkaista joskus kirjan, joka käsittelee näitä seksuaalivähemmistöjä, mutta pelottavaa on se, mitenkän uskaltaa tämmöistä tarinaa tarjota kustantamoille. Kuka kustantamo haluaisi ottaa juuri tämän tarinan? Pelottava ajatus, mutta yrittää minä aion!

Vielä viimeisenä vinkkinä teille lukijoille, että Meripihkasta sekä Hukkaperimästä on tullut nyt luotua Pinterestiin inspiraatiokansiot! Käykää ihmeessä tsekkaamassa ja ihastelemassa tarinoiden tunnelmaa kuvien kautta.

Erilliset linkit näihin löytyvät myös blogin vasemmasta sivusta.Kiitos, jos vilkaisit! Nähdään seuraavalla sivulla.

Terkuin,
Kirjoittajasielu T A E K

Kommentit

 1. Hyvä postaus! Sinällään on pohtimisen arvoista, onko niin, etteivät kirjoittajat uskalla tai halua tarjota kustantamoille kirjoja, joiden hahmoina on seksuaali-/sukupuolivähimmistöjen edustajia vai eikö tällaisia vain oteta kustannusohjelmaan tarjonnasta huolimatta.

  Omalla kohdalla tyttörakkaudesta kirjoittaminen kolahtaa enemmän kuin poikarakkaudesta, mutta näen yhtä lailla tärkeänä kummastakin kirjoittamisen. Omia tekstejäni en ole toistaiseksi tarjonnut kustantajille, mutta ehkä vielä joskus jotain tarjoan.

  Jos sinulla on intoa ja haluta tarjota omia käsikirjoituksiasi kustantajalle (kun saat ne siihen pisteeseen kirjoitettua), anna mennä vain. Onhan se ylipäätään pelottavaa ja jännittävää näyttää tekstiään muille, saati sitten kustantajalle, mutta kokeilematta ei tiedä, miten käy.

  PS. Kiva nähdä, että nostit S. A. Keräsen Symbioosin tähän postaukseen. Indiekirjat eivät saa kovinkaan paljon näkyvyyttä, joten on hienoa, että joku puhuu niistäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!
   Omalla kohdallani on juuri tämä ongelma, että en ehkä uskaltaisi tarjota kustantamolle, mutta kiitos kannustuksista! ❤ Kunhan tosiaan saan kirjoitukset siihen pisteeseen niin toivotaan, että silloin on uskallusta viedä se jollekin kustantamolle. Tosin jos ei ole, niin indiekirjailijaksi ryhtyminen siinä tilanteessa olisi myös vaihtoehto minun kohdallani!

   Ja halusin nostaa ehdottomasti S.A. Keräsen Symbioosin tähän, koska se todellakin ansaitsee enemmän huomiota!

   Poista
 2. Voi tarjota. Multa on julkaistu yksi (tosin naisten välistä rakkautta), seuraava tulee lähitulevaisuudessa, joka ikisessä kirjassani, varmaan melkein joka ikisessä novellissakin on jokin sateenkaarivivahde.
  Kirjon tarinoita julkaistaan, on julkaistu jo vuosia, julkaistaan tulevaisuudessa yhä enemmän. Olennaista on, että tarina on kiinnostava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ulkomuistista esimerkkejä kotimaisista viime vuosilta: Keskilinnan ritarit, Kaarnan kätkössä, Ilmestys, Dionnen tytöt, Omenatarha, Nokkosvallankumous, Valoa valoa valoa, Neljäntienristeys, Kissani Jugoslavia... nojoo, Tulen tyttäriä toki myös. Salla Simukan lähes koko tuotanto.

   Poista
  2. Kiitos! Hyvänen aika ihanaa! Siis kun olen itse vielä niin tietämätön miten paljon näitä onkaan tarjolla, niin on hyvä kuulla, että näinkin monta tarinaa on jotka on julkaistu "ei omakustanteisesti", vaikka toki ei se ole yhtään sen huonompi vaihtoehto. Ehkä olen liikkunut niin pienessä piirissä, etten ole tajunnut katsoa piirin ulkopuolella olevia kirjamahdollisuuksia.

   Kaarnan kätkössä on semmoinen kirja, mitä olen jo pitkään kirjakaupassa katsellut, mutta vielä se ei ole tarttunut mukaani. Ehkä nyt olisi jo korkea aika.
   Salla Simukka tuli yllätyksenä kyllä tässä!
   Mutta kiitos kun kommentoit ja kerroit miten paljon näitä onkaan ja että kyllä uskaltaa tarjota kustantamoille!❤

   Poista
  3. Myös esim. tässä viimekeväisessä Pride-viikon lukutempauksessa on osallistujia ja lukuvinkkejä vielä lisää: http://kirjakissa.blogspot.fr/2017/05/prideviikon-lukutempaus-266-272017.html

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nemesiksen ensimmäiset hahmoluonnokset!

Olen onneni kukkuloilla, koska mulla on niin ihania ystäviä ja rakkaita! Otin nimittäin vastaan ensimmäiset hahmoluonnokset osasta Nemesiksen hahmoista! Kuvissa on siis Caelum, Rivae ja Daato (ei ollenkaan mun lempparipojat koko tarinasta köh*). Kaikkien hahmojen piirtämisestä suuri kiitos ja kunnioitus menee mun rakkaimmalle @Dartzu lle! ❤ Tällaiset ihanat "fanitaiteet" saa todellakin pitämään riman korkealla kirjoittamisen suhteen! Kertokaa toki mitä mieltä olette näistä kavereista. Jään innolla odottamaan. Kiitos, jos vilkaisit. Nähdään seuraavalla sivulla! Terkuin, Kirjoittajasielu T A E K

Jäähy kirjoittamisesta

Aika on taas vierähtäny niin nopeasti, että onkin sopiva hetki päivittää tännekin mitä kuuluu! Viimeisin päivitys oli siltä ajalta, kun sain Nemesiksen luettua läpi. Siitähän lähettiinkin sitten vauhdilla kohti suurempia editointeja. Onneksi mulla on mun oma takapiru, joka lahjoitti ihan uuden vihkon seuraavia editointisuunnitelmia varten. Nykyinen muistivihko alkaa olla melko täynnä ja siihen pitäisi mahtua vielä Nemesiksen esiosan suunnitelmat. Mutta sitten niihin jännempiin uutisiin!  En tiedä kelle tää nyt on enää yllätys, mutta kerronpahan nyt kuitenkin, että Nemesis lähti tämän kuun alussa esilukijoiden hellään huomaan! Siis ai että miten jännittävää! Oon saanut jo yhden kokonaisen palautteen ja sekä palautteen viidestä ensimmäisestä luvusta. Eli vielä on odotettava loppuja kommentteja, mutta siitä huolimatta en ole voinut olla täysin rentona. Olen koettanut jo miettiä mitä korjauksia Nemesis tulee tulevaisuudessa vielä tarvitsemaan ja aivosolut on kyllä saanu kovaa kyytiä sen vu

Kaksi projektia, yksi maailma ja yksi kirjoittaja

Joulukuu tuli nopeammin, ku osasin taaskaan odottaa. Lunta ei näy, mutta kylmä on. Kohta tää vuosi onkin sit paketissa! Joulukuu yllätti myös sillä, että sain viimein itseni aloittamaan Untoldin kirjoittamisen! On tuntunut nostalgiselta kuin palata kirjoittamaan Nemesistä, mutta vain kauan ennen sen käsikirjoituksen tapahtumia. Onhan kyseessä sen käsikirjoituksen esiosa. Hahmot eroaa Nemesiksestä, mutta siitä huolimatta oon ihan hypeissä. Tosin kirjoittaminen on vaatinut kahvin sijasta tällä kertaa kokista - toivottavasti tästä ei kehity mitään addiktiota, pitäkää tekin sormet ristissä ettei niin tapahdu! Tuntuu myös oudolta kirjoittaa pitkästä aikaa valkeille sivuille, totuin kirjottamaan mustille Nemesiksen kanssa. Untoldin lisäksi olen saanut viimein kaikkien esilukijoiden palautteet Nemesiksestä ja tunnen tästä niin montaa tunnetta samaan aikaan. Oon ollu iloinen, surullinen, ahdistunut ja sit inspiroitunut. Niin paljon tunteita herätti varsinkin viimeinen palaute, joka oli 3 sivua