Siirry pääsisältöön

Kaksi projektia, yksi maailma ja yksi kirjoittaja


Joulukuu tuli nopeammin, ku osasin taaskaan odottaa. Lunta ei näy, mutta kylmä on. Kohta tää vuosi onkin sit paketissa!

Joulukuu yllätti myös sillä, että sain viimein itseni aloittamaan Untoldin kirjoittamisen! On tuntunut nostalgiselta kuin palata kirjoittamaan Nemesistä, mutta vain kauan ennen sen käsikirjoituksen tapahtumia. Onhan kyseessä sen käsikirjoituksen esiosa. Hahmot eroaa Nemesiksestä, mutta siitä huolimatta oon ihan hypeissä. Tosin kirjoittaminen on vaatinut kahvin sijasta tällä kertaa kokista - toivottavasti tästä ei kehity mitään addiktiota, pitäkää tekin sormet ristissä ettei niin tapahdu!

Tuntuu myös oudolta kirjoittaa pitkästä aikaa valkeille sivuille, totuin kirjottamaan mustille Nemesiksen kanssa.

Untoldin lisäksi olen saanut viimein kaikkien esilukijoiden palautteet Nemesiksestä ja tunnen tästä niin montaa tunnetta samaan aikaan. Oon ollu iloinen, surullinen, ahdistunut ja sit inspiroitunut. Niin paljon tunteita herätti varsinkin viimeinen palaute, joka oli 3 sivua pitkä! Kiitos siitä esilukijalle, se oli upeaa luettavaa ja ihan uudella tavalla ajatuksia herättävää palautetta!❤


Nemesiksen edittivihko jo oottelee, että alan täyttää sitä valkokynällä ja tekstin määrällä! Olen kirjoittanut alustavia suunnitelmia ruutupaperille tuolla Maican kynällä, joka oli myös Nemesiksen edittikynä ja taitaa olla sitä edelleen. 

Toivoin, ettei editoitavaa olis paljoa, mutta esilukijoiden palautteiden avulla tajusin, että editoitavaa on aika paljonkin edessä. Pienenä paljastuksena et suurin editoinnin alla oleva asia on maailma. Lähettäkää mulle tsemppiä siihen, että saan jotain järkeä tähän maailmankuvaan ja world buildingiin.    
Untoldia suunnitellessa ja kirjoittaessa onkin tullut jo ideoita editointiin liittyen nii ei ihmekään, että sormet syyhyää päästä jo kirjottaa kaikkee ylös ja laittaa toinen editointikierros käyntiin.
Saa nähdä milloin se tosin tapahtuu, ku oon nyt niin kiinni tuossa Untoldissa. No, sama maailma eri hahmot! Siinä ne täydentää toisiaan keskittyi sit Nemesikseen tai Untoldiin.

Kaipaan kyllä niin paljon kahvilassa kirjoittamista!
Toivotaan, että vuosi 2021 olis helpompi kuin tämä vuosi.

Kiitos, jos vilkaisit. Nähdään seuraavalla sivulla!

Terkuin, 
Kirjoittajasielu T A E K

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nemesiksen ensimmäiset hahmoluonnokset!

Olen onneni kukkuloilla, koska mulla on niin ihania ystäviä ja rakkaita! Otin nimittäin vastaan ensimmäiset hahmoluonnokset osasta Nemesiksen hahmoista! Kuvissa on siis Caelum, Rivae ja Daato (ei ollenkaan mun lempparipojat koko tarinasta köh*). Kaikkien hahmojen piirtämisestä suuri kiitos ja kunnioitus menee mun rakkaimmalle @Dartzu lle! ❤ Tällaiset ihanat "fanitaiteet" saa todellakin pitämään riman korkealla kirjoittamisen suhteen! Kertokaa toki mitä mieltä olette näistä kavereista. Jään innolla odottamaan. Kiitos, jos vilkaisit. Nähdään seuraavalla sivulla! Terkuin, Kirjoittajasielu T A E K

Pieni innoittaja arjen keskellä

Jokainen kirjoittaja varmaan unelmoi siitä, että jonain päivä joku tuo heidän hahmonsa eloon muodossa tai toisessa. Minä itse olen aina unelmoinut tästä, että hahmoni kiinnostaisivat tulevia lukijoita ja tietysti some seuraajiani. Olen myös unelmoinut tulevista hahmo fanarteista yms. (kai nyt ihminen saa haaveilla pilvilinnoissaan?) Twitterissä minua seuranneet ihmiset jo tietävätkin mitä nyt lähiaikoina minulle on tapahtunut. Nemesis on saanut lisää fanitaidetta sekä jotain sellaista mitä en osannut edes kuvitella ennen kuin sitä minulle ehdotettiin - kyllä minä sain jopa päättää halusinko tätä vai en! Nemesiksen minulle melkeinpä rakkaimmat hahmoni Daato ja Rivae päätyivät charmiksi (isoksi avaimenperäksi) yhdessä! ❤ Daato vas. ja Rivae oik. ovat Nemesiksen yhdet päähenkilöistä Taiteen toteutuksesta vastaa Dartzu . En malta odottaa, että tämä charmi saa itseensä vielä kiinnitys systeemin, jotta saan pojat roikkumaan hienosti johonkin laukkuuni yms. ❤ Paljon mu